четвъртък , септември 19 2024

Два таралежа срещнаха котка и от силна уплаха напълно оплешивяха:

На улица в Бридлингтън, Източен Йоркшир, случаен минувач открива две странни същества.

След като се вгледа внимателно, той разбра, че това всъщност са таралежи, но напълно плешиви, без бодли. И в това състояние те са лесна плячка за всеки хищник от сови до лисици.

Таралежите, които най-вероятно бяха братя, получиха имената Чарли и Снупи . Случаен минувач ги заведе до резервата за диви животни Уитби.

Първоначално от приюта смятаха, че таралежите са били без косми при раждането. Това е много рядко, но това се случва поради генетична мутация.

Но тогава те предположиха, че цялата работа е в силен шок, претърпян в ранна детска възраст. Възможно е таралежите да са срещнали котка или лисица и от страх да са изпуснали всичките си игли. Това също се случва.

„Те са още много млади и вероятно наскоро са напуснали гнездото си, може би все още има плешиви таралежи, или може би само тези двамата са успели да оцелеят“, казва доброволецът Александър.

За да помогнат на таралежите да израснат отново бодлите им, те бяха хранени с храна, обогатена с витамини и желязо. Но все още не е ясно дали това ще помогне.

Ако таралежите никога не растат бодли, най-вероятно ще прекарат целия си живот в приют. В природата, без бодли, те са напълно беззащитни срещу всякаква опасност.

  Лекарите онемяха! Оказва се, че бръчките изчезват завинаги, ако на сутринта..:

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *