четвъртък , септември 19 2024

Пет опасни навика, които трябва да избягвате след секс:

Знаем, че понякога е трудно да се разделиш с партньора си след страстен екшън, но все пак става въпрос за здраве

След екшъна под завивките на повечето жени им се гушкат и говорят, а след това и качествен сън. Все пак трябва да знаете, че женското тяло претърпява определени промени след полов акт и че има неща, на които трябва да се обърне внимание, за да не бъде застрашено здравето. 

Интимните части са много по-чувствителни, така че ако искате да избегнете инфекции, раздразнения и болки, по-добре обърнете внимание на следните пет неща.

Тези пет неща, които не трябва да правите след секс:

1. Заспивайте преди уриниране

По време на секс тялото е изложено на множество бактерии, които лесно могат да се заселят в интимните части. Повечето жени изпитват желание за уриниране веднага след секс и това не трябва да се пренебрегва.

Докато правите любов, бактериите се разпространяват през уретрата към пикочния мехур, което при жените може да доведе до остро възпаление на пикочните пътища. Така, уринирайки след полов акт, ние всъщност „чистим“, тоест промиваме пикочния канал от бактерии.

Както важи за избърсването след дефекация, така и след полов акт винаги трябва да се избърсвате отпред назад. По този начин се предотвратява навлизането на бактерии в интимните части.

 

2. Използвайте сапуни след секс

Това, което не бихте сложили в устата си, не слагайте във вагината си след секс, съветва гинекологът Робърт Уул.

Вагината е самопочистващ се орган и различни ароматизирани химикали могат да доведат до инфекции, раздразнения и сухота на влагалището. Когато се къпете след секс, трябва да измивате само интимните си части с вода.

  Жена тежеше 270 килограма. Отслабна, омъжи се, а сега е неузнаваема:

3. Спите в съблазнително бельо

Проблемът е, че секси бельото обикновено е от синтетични материали, така че лесно могат да причинят гъбични инфекции. Такива материали са рискови за здравето на нашите интимни части,и особено след секс, когато тези части са още по-чувствителни.

Ето защо не трябва да спите или да прекарвате много време в съблазнително бельо. Най-добре е да спите напълно голи или в памучно бельо след секс.

 

4. Използвайте мокри кърпички

Дори тези за интимна грижа могат да предизвикат дразнене на интимните части от алкохол или глицерин. Знаем, че са практични и че много жени ги използват, но единственият сигурен вариант са тези, които сте направили сами.

Смесете един литър топла вода с чаена лъжичка оцет и нанесете разтвора върху стерилна марля. Оцетът нежно почиства и помага за поддържане на естествената киселинност на кожата, обясни д-р Лесли Пейдж.

5. Наслаждавате се на вана с мехурчета

Може би релаксирането в мехурчета звучи привлекателно за вас, но не и за интимните ви части. Това може да е опасно занимание, особено ако се къпете заедно с партньора си. Вулвата се подува след секс и следователно е чувствителна към бактерии.

Освен това по-продължителното излагане на вода намалява антимикробните бариери в тази област, така че шансът от инфекция е още по-голям. Бактериите, открити по партньора, могат много лесно да се изгубят в интимните части, така че това атрактивно занимание трябва да се избягва.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *