петък , септември 20 2024

Заснет е кит албинос: Той може да е син на известния бял кит Мигалу:

Изцяло белият кит Мигалу , открит край бреговете на Австралия, отдавна се счита за единствения гърбат кит албинос в света.

По-късно са открити и други млади гърбати бели китове, на които са дадени имената Bahlu, Willow и Migalu Jr. Тези тримата вероятно са били потомци на Мигалу.

И наскоро, край бреговете на австралийския щат Нов Южен Уелс близо до град Ленъкс Хед, женски гърбат кит (обикновен цвят) беше сниман с друго изцяло бяло теле.

Изследователите са уверени,че белият ген също е предаден на бебето от баща му Мигалу.. Тъй като той често плува в тези води.  

Уникалното видео,заснето от парапланер от члена на Out of the Blue Adventures Keenan Wall, показва как майка и бебе се носят спокойно в океана. Белият кит се придържа към надеждната страна на майка си.

Последният път, когато Мигалу беше забелязан край бреговете на Австралия, беше през 2017 г. Тази година все още не е „блестял“, но вероятно няма да чака дълго. Migaloo обикновено пристига на бреговете на Нов Южен Уелс между юни и ноември. Когато лятото започва в Австралия и зимата в северното полукълбо, Мигал тук става твърде горещо .. И той отплава към бреговете на Антарктида.

Мигалу и други местни гърбати китове са защитени от австралийското законодателство. Популацията на източните гърбати китове пострада значително поради китолова, но бавно се възстановява, след като беше забранен през 60-те години на миналия век.

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *