петък , септември 20 2024

Малко лисиче беше спасено,след като тичаше с глава,заклещена в буркан

В САЩ на хората често се казва, че „когато хвърляте стъклени или пластмасови буркани в кошчето, винаги ги поставяйте с капак, за да попречите на животните да пъхнат лапите или главите си вътре“. За съжаление не всеки се вслушва в този съвет.

В средата на юни пожарникарят Джоузеф Сканкс в окръг Паско, Флорида, случайно забеляза сиво лисиче с глава, забита в прозрачен буркан, близо до пожарна.

Когато мъжът се опитал да се доближи до животното, то уплашено изчезнало в храстите зад пожарната. Преди това на тези места имаше гори, които сега се развиват активно. Животните продължават да тичат между къщите и тук често се срещат миещи мечки, лисици и елени.

Животните също ровят в кофите за боклук и малко лисиче беше някъде в един от тези кофи и намери този буркан с фъстъчено масло. Привлечен от сладката миризма, той се покатери с главата си вътре… Но вече не можеше да излезе и не беше известно колко дни е тичал в това положение.

Когато Сканкс скоро видя това малко лисиче с консерва за втори път, той осъзна, че има нужда от помощ. Той извика колеги пожарникари за помощ … Иии няколко възрастни мъже безуспешно тичаха след младата лисица през храстите в продължение на няколко часа.

Едва след това хората се обадили в най-близката организация за спасяване на животни. Тя се оказала приютът за диви животни „Бухалово гнездо“. Когато пристигнал специалист от дружеството, пожарникарите започнали да хващат лисичето заедно с него и накрая успели да го хванат.

  Куче всеки ден чака собственика си навън в дъжда – вирусно видео води до събиране:

Малкото лисиче е доведено в приюта и там внимателно е изваден бурканът от главата му.

Оказа се, че малкото лисиче изобщо не е пострадало, явно не е тичало дълго с консервата. Малкото е нахранено и напоено. След това пуснато в същия район до пожарната на мястото, където преди това е била забелязана възрастна сива лисица с лисичета на същата възраст. Хората бяха сигурни, че това е неговото семейство.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *