петък , септември 20 2024

Спасени са 36 кучета, които бяха натъпкани в чували и искаха да бъдат закарани в ресторанти за месо:

Тези кучета бяха хванати, поставени в чували, здраво вързани лапите им и хвърлени в камион. Кучетата нямаха ни най-малък шанс да се измъкнат оттам и ги очакваше незавидна съдба.

Само миналия месец Humane Society International получи информация, че в Индия се подготвя голяма сделка за продажба на кучета… Nа предприятия, където кучешкото месо се използва за приготвяне на храна за хората.

Зоозащитниците се справиха почти в последния момент. Tе успяха да намерят подозрителния камион на мястото, където трябваше да се извърши сделката между продавача и купувача. В камиона намериха 36 живи кучета в чували.

Яденето на кучешко месо не е необичайно в Китай и Южна Корея. Малко хора знаят, че то може да се намери в Индия. Това е скрита и жестока част от местния хранителен пазар.

Въпреки че практиката е технически незаконна, се съобщава, че всяка година най-малко 30 000 бездомни и откраднати кучета в Индия биват убивани заради месото им. Ресторантски кучета се продават на пазарите за добитък като овце или кокошки и се колят брутално с пръчки, преди да бъдат изядени.

Всички кучета, спасени от камиона, бяха обгрижвани от доброволци, а когато собственикът на кучето се опита да заведе дело, за да му бъде върнато имуществото, съдът отхвърли иска му. За местните активисти за правата на животните дори тази малка победа е голяма стъпка.

Сега много кучета, спасени от торбичките, се лекуват от инфекции, наранявания на крайниците и силен стрес. Някои вече са дошли на себе си и са започнали да отговарят на човешката обич, но все още им предстои дълга рехабилитация.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *