четвъртък , септември 19 2024

В Австралия извадиха опосум от буркан със сладко:

Миналия понеделник жител на град Логанхолм, южно от Бризбейн (Австралия), откри опосум близо до дома си , чиято глава беше плътно забита в буркан, съдържащ сладко от плодове или горски плодове.

Мъжът незабавно се обадил в местния клон на Кралското дружество за защита на животните (RSPCA) и полицай Шантел Сибила пристигнала на обаждането.

Жената веднага разбрала, че опосумът се е качил в буркана, привлечен от сладката миризма на горските плодове, и се е заклещил там здраво. Без човешка помощ той не би могъл да се освободи.

Шантел внимателно уви опосума в кърпа, за да блокира острите му лапи с нокти. След това намаза с машинна грес гърлото на буркана. След това тя много бавно започна да вади главата на животното от буркана.

Тя извадила късмет и опосумът се оказал много послушен, дори не си и помислил да се съпротивлява и кротко изчакал главата му най-сетне да бъде извадена. Най-накрая той беше освободен и Шантел го заведе в клиниката RSPCA.

Там опосумът е прегледан. Не са открити наранявания по него и на същия ден е пуснат обратно в природата в същия район.

Опосумите или кускусите са торбести животни с размер на котка, които живеят по дърветата в Австралия и околните острови. Хранят се предимно с плодове, листа и корени.

На външен вид опосумите леко напомнят на американските опосуми .. (Затова им е дадено такова подобно име), но имат много по-плътно телосложение, много по-дебела козина и по-къс нос. Освен това опосумите са всеядни и ядат добре месо, а опосумите, както споменахме по-горе, са вегетарианци.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *