четвъртък , септември 19 2024

Три бездомни кучета бяха изоставени на селски път и се криеха в стара гума заради жегата:

Някой изхвърли три малки домашни кучета на безлюден задънен път близо до Мъской, Калифорния, и кучетата нямаха малък шанс да оцелеят в ослепителната жега.

Те случайно успяха да намерят стара автомобилна гума и да се скрият в нея от палещото слънце, но нямаше да издържат дълго.

Късметът се обърна към тях, когато едно от кучетата беше забелязано от рядко преминаващ шофьор.

Върху купчина стар битов боклук отстрани на пътя седеше бяло куче, подобно на кученце със сплъстена козина. Шофьорът се обадил на местното дружество за спасяване на кучета Dream Fetchers: Project Rescue.

„Хората, за съжаление, често предпочитат да се отърват от кучетата по подобен начин“.. Казва ръководителят на дружеството Фейт Есдейл. най-лошото за такива случаи.”

Фейт изпратила приятелката си Касандра Олдридж да вземе кучето, но когато жената пристигнала на мястото, където било видяно кучето, го намерила в стара автомобилна гума заедно с две други кучета със същия размер. Горките животни се опитаха да се скрият вътре от жаркото слънце.

Кучетата вече бяха много летаргични от дехидратация. Касандра не ги измъкна едно по едно,а просто повдигна цялата гума и я постави на задната седалка на колата си.

Не беше известно колко време са прекарали трите кучета на път. По външния им вид и мръсната им сплъстена козина ставаше ясно, че собственикът им дълго време е пренебрегвал грижите за тях. Черното куче най-вероятно е кръстоска с пудел; породите на другите две кучета останаха неясни, вероятно кръстоски с ши-тцу или териер.

  Ако сте над 50 години, този витамин е ценен: Подмладява кожата и поддържа нейния сияен вид:

Във ветеринарната клиника заварените деца получиха прякори в чест на марките автомобилни гуми – Michelin, Pirelli и Kumho . Всички кучета страдаха от бълхи и общо пренебрегване. Те бяха подстригани, зъбите им измити и старателно изкъпани. След това кучетата започнаха да изглеждат много по-привлекателни.

„Разбрахме, че Pirelli и Kumho наскоро са родили кученца. Те все още произвеждат мляко и не знаем какво се е случило с техните кученца.“

Най-вероятно кучетата са били използвани в така наречените „ферми за кученца“ – незаконни разсадници, които продават кученца от популярни породи на намалени цени. Най-вероятно собствениците им са преценили, че и трите кучета са „изтекли” и вече няма да могат да раждат и затова са били изхвърлени като боклук на пътя.

Сега и трите кучета са на рехабилитация с доброволци, поставени са им микрочипове и са им поставени всички ваксини. Когато кучетата дойдат на себе си, те ще започнат да търсят нови стопани.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *