четвъртък , септември 19 2024

Безплатни консултации за чернодробна трансплантация с проф. д-р Кямил Полат на 20.04.24 г. в София

ЗИЦ „Медикъл Караджъ“ приветства проф. д-р Кямил Полат за първи път на 20-ти април 2024 г. в София. Целта на неговото гостуване в София е да консултира безплатно пациенти, нуждаещи се от чернодробна трансплантация.

Желаещите да се възползват от консултациите със специалиста, могат да се обадят на телефон 0878 500 730 (ЗИЦ „Медикъл Караджъ“) и да си запишат час.

  • Проф. Полат е първият специалист, извършил безкръвна чернодробна трансплантация.
  • От 2018 г. ръководи Центъра за трансплантация на органи и е специалист по обща хирургия в болница Мемориал Бахчелиевлер в Истанбул.
  • Има около 2000 осъществени чернодробни трансплантации.
  • Прави и бъбречни трансплантации.

Чернодробната трансплантация е една от операциите, за които се използва най-много кръв, сред всички хирургични процедури. При пациенти в краен стадий на чернодробна недостатъчност хемостазата е нарушена по много причини. Те могат да получат прекомерно кървене дори по време на леки хирургични интервенции. През последните 15 години е доказано, че кръвопреливането при хирургични операции има отрицателно въздействие върху възстановяването на пациентите. Колкото повече кръв се използва, толкова повече метаболизмът на пациентите се влошава и възстановяването след операцията е по-бавно. Увеличава се заболеваемостта и смъртността. Използването на по-малко кръвопреливане при чернодробни трансплантации допринася пациентите да останат в интензивното отделение 1 или максимум 2 дни и да бъдат изписани за кратко време. Колкото по-малко кръв се използва, толкова по-малък е рискът пациентът да развие усложнение. При чернодробните трансплантации, които професорът е извършил през последната година, на 17 пациента не е преливана кръв. Проф. Полат извършва трансплантация на органи с прости техники, които не представляват жизненоважен риск за пациента. По този начин нивата на риск от повторна операция след чернодробни трансплантации, също са много ниски.

  Безплатни консултации със специалист по урология и онко-урология в София на 20-ти септември!

Постиженията му са отразени и в неговите обширни научни публикации, които обхващат широк спектър от теми, включително бременност при реципиенти на чернодробна трансплантация, безопасност на чернодробната трансплантация от живи донори със синдром на Гилбърт и лечението на стомашно-чревни перфорации при деца след чернодробна трансплантация. Отдадеността на проф. Полат към научните изследвания и ангажимента за напредък в областта на трансплантацията на органи го прави изключителен професионалист. Процентът на педиатрични чернодробни трансплантации е около 25%, а техният успех е повече от 90%.

Консултациите са подходящи за хора:

  • С установен здравословен проблем
  • Нуждаещи се от второ мнение
  • Интересуващи се от лечение в чужбина, в частност Турция

Как да запазите час за консултация?

  • На тел. за контакт 0878 500 730 (ЗИЦ „Медикъл Караджъ“)
  • Чрез запитване на сайта www.medikara.bg

Какво е необходимо за консултирането?

Актуални медицински документи и образни изследвания.

!!! Имайте предвид, че по време на консултациите не се извършват физикални прегледи.

Прочетете също

Сироп, който помага на паметта и зрението, но най-вече за загубата на мазнини около корема

Сироп, който помага на паметта и зрението, но най-вече за загубата на мазнини около корема:

Всеки сезон е подходящ момент за отслабване. За по-бързото изгаряне на мазнини ви представяме проста, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *