четвъртък , септември 19 2024

„Призракът на океана“: Рядък бял скат беше заснет край бреговете на Австралия:

Край бреговете на австралийския щат Виктория беше заснет много рядък бял скат да се носи във водата като „океански призрак“.

Скатът беше заснет на видео от 57-годишната Джейн Хедли , която откри рядкото създание във водите край яхтеното пристанище Blairgowrie, край полуостров Mornington.

Жената се гмуркала и се гмурнала на дълбочина 4 метра, когато внезапно забелязала пред себе си необичайно бяло петно. Когато съществото доплува по-близо, се оказа, че е скат от вида Dasyatis brevicaudata, но много рядък бял цвят. Явно беше албинос.

Тези скатове са доста големи риби и могат да достигнат ширина над 2 метра и да тежат над 350 кг. Докато Джейн заснема скатът, той плува величествено наоколо, ловувайки раци.

Джейн се гмурка от 24 години и има много часове под вода, но за първи път вижда бял скат. Други водолази я смятат за голяма късметлийка;

В същото време белите скатове са лесна плячка за други хищници и този скат е с наполовина отрязана опашка. Може би е претърпял нападение от акула или може би се е хванал в риболовна мрежа.

„Когато го забелязах, той изглеждаше във водата като извънземно от друг свят. Самите скатове са много грациозни и красиви създания, но белият скат изглежда абсолютно невероятно, а аз дори не бях чувал, че съществуват тук ги видях.“ – казва Джейн Хадли.

„Повечето хора бяха също толкова изумени от гледката, колкото и аз, а много бяха тъжни, че опашката на скат е наранена. Хората смятат, че най-вероятно това се дължи на мрежите. По това време тук има много скатове, които са заети сезонно ловуват паяци – раци и те често се оплитат в мрежи и умират „Всичко това е много тъжно да се види.“

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *