четвъртък , септември 19 2024

Най-малкото коте от котилото е с луксозен „мустак“ на лицето си:

Когато това бебе, на име Франсис , пристигна в приюта с майка си и други котенца, доброволците бързо забелязаха, че то е много различно от своите братя и сестри.

Другите котенца тежаха най-малко 280 грама, което беше нормално тегло за възрастта им от 18 дни, но Франсис тежеше само 113 грама, тоест наполовина по-малко.

Доброволците не знаеха защо е толкова малък, дали защото не получаваше достатъчно храна, болест или генетични мутации. След като прекараха няколко дни в приюта, неговите братя и сестри наддадоха на тегло, но това коте остана почти непроменено.

На тази снимка отляво е 18-дневният Франсис, а отдясно е 4-дневно коте с още неотворени очи. Франсис е само малко по-голям по размер; едно здраво коте ще бъде два пъти по-голямо.

Тогава Елън Кароца, собственик на ветеринарна клиника NOVA Cat Clinic, насочи вниманието си към бебето. Тя взела котето под грижите си и установила, че то има силен косопад, както и някои сърдечни шумове. Елън подозираше, че бебето има хипотиреоидизъм . Това е заболяване, причинено от дългосрочна липса на хормони на щитовидната жлеза.

Елън изпрати проби за изследване и все още не е получила резултатите, но е уверена в диагнозата си. Ако хипотиреоидизмът не е сложен, като този на Франсис, тогава лекарствата могат да помогнат. Това също е много рядко състояние за котките, според Елън.

Въпреки болестта си, Франсис е много весело коте, често мърка, когато Елън го вземе и има луксозен „мустак“ на лицето си, което му придава изразителност.

Скоро Франсис е привлечен от бялата котка Бени, която живее с Елън от много години и е пристрастна към котенцата. Той винаги се опитва да ги оближе и стопли и Франсис не беше изключение.

  Хората видяха коте, заклещено в пластмасова чаша

Бени има играчки, които са почти с размерите на Франсис, но той е много внимателен с бебето и котето вече е започнало да повтаря всички движения на котката след Бени, като например да се облизва и да се катери по чесалото.

Сега Франсис набира сила много бавно, но с грижите на Елън има всички шансове да оцелее.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *