четвъртък , септември 19 2024

Момче и момиче осиновиха много дебела котка от приют и решиха да го върнат към нормалното:

Майк Уилсън и Меган Ханеман работят за малка частна компания, която изработва стенни седалки, рафтове и стълби за котки по поръчка.

Всичко това се прави, за да е по-удобно и интересно за разглезените и мързеливи домашни котки да се движат из апартамента.

За да „тестват“ всички удобства, Майк и Меган имат две котки, но преди около месец решават да осиновят още една котка от приюта. Когато дойдоха в местния приют, първата котка, която привлече вниманието им, беше котка с невероятни размери на име Бронсън .

Котката беше толкова дебела, че едва ходеше и лежеше почти през цялото време.

Този ден Майк и Меган не осиновиха никого от приюта, но когато се върнаха у дома, всичко, за което говореха, беше тази дебела котка.

Администраторът на приюта им каза, че Бронсън е много нежна и спокойна котка и че е само на 3 години и е дошъл в приюта след смъртта на възрастния си собственик, който най-вероятно е хранил котката с мазни остатъци от чинията си.

На следващия ден Майк и Меган се върнаха отново в приюта и бяха решени да осиновят Бронсън и да му помогнат да си върне нормалното тегло.

„Бронсън се оказа много любезен и веднага започна да мърка с лапите си, а после видяхме, че има големи допълнителни пръсти на лапите си с тези пръсти на краката приличаха на ръкавици.“

Момчето и момичето незабавно завели Бронсън при ветеринаря за преглед. Там им казаха, че е много важно дебелите котки да отслабват възможно най-бавно. Тъй като бързата загуба на тегло може да причини смърт за тях. За котката е разработена специална диета. Получава 375 калории на ден, от които половината е суха храна, а половината е мокра.

„Бронсън също очарова всички във ветеринарната клиника, за да погледнат нашия гигант, всички лекари и медицински сестри влязоха в стаята един по един.

Бронсън прекара по-голямата част от деня лежащ на пода, но сега им се играеше поне 20 минути на ден, използвайки различни играчки от коча трева. Те също излязоха с идеята да го отведат от любимата му възглавница, за да се върне на нея пеша.

Тогава те излязоха с идеята да го заведат на последния етаж за да може да слезе по стълбите. Когато видяха, че за котката е много трудно да направи това, те оставиха стълбите за по-късен етап от отслабване.

  Родителите на ученици ликуват: Държавата раздава по 300 лева помощи

За да привлекат повече внимание към проблема със загубата на тегло на котката.. Майк и Меган създадоха акаунт в Instagram за Бронсън . Хората започнаха постепенно да го добавят. Когато наскоро за котката беше писано в пресата,броят на абонатите на Бронсън надхвърли 50 хиляди.

Бронсън вече има над 51 хиляди последователи в Instagram. Първоначалното му тегло беше 33 паунда (14,9 кг), а сега един месец по-късно той тежи 31,3 паунда (14,1). При това бавно и внимателно темпо Бронсън има добри шансове да се възстанови след година.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *