четвъртък , септември 19 2024

Добри хора спасиха куче намазано с катран:

Двама млади мъже от аржентинската провинция Ланус се разхождали и разговаряли, наслаждавайки се на вечерното слънце. 

Но тогава забелязали някакво тъмно същество. С бавни неестествени движения странното създание се приближило. Зад него оставала черна, лепкава следа. Силна воня изпълнила въздуха преди мъжете да осъзнаят какво стои пред тях: това било куче!

И ситуацията станала още по-шокираща: черната, лепкава маса, покриваща цялото тяло на бедното куче, била катран. Катранът обикновено се използва при ремонт на пътища, но той е токсичен и може да бъде изключително опасен. 

Младежите разбрали, че трябва незабавно да помогнат на кучето. За щастие те срещнали полицай, който ги транспортирал до местна организация за защита на животните.

Доброволците на място били шокирани, когато видели кучето: те никога не били виждали нещо подобно. След това сложили бедното куче във вана и се опитали да измият катрана със сапун и гореща вода, но безуспешно. Изглеждало безнадеждно да изчистят отново кучето.

„Опитахме всякакви сапуни и препарати, надявайки се, че ще помогнат. Но нищо не помогна. Докато някой не измисли как да използваме масло. Масажирахме маслото в козината на кучето и използвахме шпатула, за да отстраним катрана, докато се разхлаби. 

Но след три часа и пет литра масло почистихме само една трета от тялото му”,разказва Мириам Ортеладо, ръководител на организацията за защита на животните.

Докато доброволците все още обмисляли как да спасят кучето, те го кръстили „Петролео“. След пет дълги часа търкане те най-накрая видели светлина в края на тунела. Но не само катранът в козината бил проблем. Те се страхували, че кучето е погълнало много катран и затова отделили време за допълнителни прегледи, както и лекарства.

  Жена ми започна да страни от мен, затова я проследих

Всичко това позволило Петролео да се възстанови и да започне да се храни.

Това куче имало невероятния  късмет да срещне толкова грижовни и добронамерени хора. Те избрали вместо просто да го оставят да умре, когато всяка надежда изглеждала загубена, да направят всичко по силите си, за да спасят живота му!

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *