четвъртък , септември 19 2024

Жена спаси сляп енот: той се научи да ходи и започна да помага на хората:

Трупътр, сляпа миеща мечка от Флорида (САЩ), стана посланик на дивата природа. Преди осем години той случайно се скита на голф игрището и е ударен с бухалка в главата.

Той беше подслонен от Дороти Лий, която тогава живееше в Северна Каролина и работеше като учител, казва „Сегашно време (НПО или медия, действаща като чужд агент).“

— Ветеринарният лекар каза, че поради мозъчна травма той е сляп и парализиран. Но това не ме спря. Исках да го спася. Той не заслужаваше това. Научих го да ходи, тренирахме и тренирахме мускулите му“, казва Дороти.

За да освободи миещата мечка, жената трябваше да се премести във Флорида – това е единственият щат, където можете да отглеждате диви животни у дома. Трупър нямаше шанс да се върне в местообитанието си.

— Всяка неделя го водех на плажа. Не можеше да плува и се удави. Направих му спасителна жилетка и в рамките на пет месеца той плуваше сам“, спомня си Дороти.

Тя прави физически упражнения с Трупър, а енотът, въпреки слепотата си, вече се движи добре.

– Вдигни лапите си, по-високо, по-високо! Добро момче. Здравей приятел! Кажи: „Здравей, мамо!“

Дороти Лий е основател на Wildlife Education Project, организация, посветена на свързването на хората и природата чрез образование. Сега миещата мечка Трупър се превърна в посланик на дивата природа.

„Изнасяме презентации в училища, библиотеки, църкви, старчески домове, рехабилитационни центрове за тежко болни – всички те имат нужда от надежда и пример. Не знам дали сте забелязали колко красиви са очите на Трупър“, казва Дороти.

  Тoзи цигaнcки хopocкoп paзтъpcи вcички. Никoй нe e вяpвaл, чe мoжe дa e тoлкoвa тoчeн. Вижтe кoя e вaшaтa зoдия:

Хобитата на Трупър включват слушане на музика с часове. Той дори реагира на високи ноти, когато слуша песни.

– Той няма клетка – има собствена спалня. Нося го там на ръце. „Прегръщам го и му казвам, че е най-красивата миеща мечка в целия свят“, казва Дороти Лий.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *