четвъртък , септември 19 2024
Снимка: Агенция Кетърс

В Австралия голдън ретривър спаси малка коала от студа

В Австралия дружелюбен голдън ретривър беше приветстван като герой, след като стопли изгубено малко коала с топлината на тялото си в студена нощ .

В Австралия е едва началото на пролетта, така че все още става много студено през нощта (по местните стандарти). А през нощта на 24 септември в град Стратдауни, Виктория, температурата падна до рекордно ниска за тези дни – до +5 градуса по Целзий.

Златният ретривър на име Аша , домашният любимец на Кери Маккинън , обаче не се страхуваше от студа и спеше безпроблемно на верандата на задния двор на личната къща на собственика си.

Но когато сутринта Кери стана и излезе на двора, тя с учудване видя малко бебе коала, което лежеше върху Аша, здраво стискайки топлата й козина. Самата Аша не изпита никакъв дискомфорт от „ездача“, но изглеждаше не по-малко изненадана от Кери.

„Тя изглеждаше много засрамена и виновна, изглежда си мислеше, че е направила нещо нередно, а междувременно малката коала се сгуши удобно на рошавия й гръб“, казва Кери Маккинън.

Според жената кучето й непрекъснато поглеждало назад към коалата, но не правело никакви опити да се отърве от нея.. Сякаш осъзнавало, че малкото има нужда от него. Очевидно е,че Аша е спасил живота на коалата в тази студена нощ,иначе бебето вероятно щеше да замръзне до смърт. Смята се, че коалата е дошла от близката гора. Вероятно се е изгубила или е била изоставена от майка си.

Бебето коала получи прякора Джоуи.. (Името, което най-често се дава на малките коали и кенгура).. И спасителите трябваше да положат много усилия, за да го свалят от гърба на кучето. 

Джоуи сграбчи Аша в здрава хватка. Според хората коалата била твърде малка, за да оцелее без помощта на родителите си и се нуждаела от внимателни грижи.

„Мисля, че той беше много щастлив, когато след студа се озова до Аша и почувства, че тя е много топла. Той наистина не искаше да напусне кучето, за него беше като да намери майка си отново. Той дори изсъска,когато накрая го откъснаха и увиха в одеяло.Ако не беше Аша,малкият щеше да измръзне до смърт или да го нападнат лисици.Когато легна върху Аша,като се вкопчи в нея и присви очи сладко, това беше едно от най-невероятните неща, които съм виждал.“

Сега бебето Джоуи е в един от местните приюти за коали. Ще остане там поне до следващата пролет, когато стане възрастен и независим. И когато историята за Аша и Джоуи беше показана по австралийската телевизия, хиляди хора нарекоха Аша истински герой.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *