четвъртък , септември 19 2024

Котката, която спаси собственика си от задушаване и други невероятни действия на домашни любимци:

Собствениците на домашни любимци в Bored Panda споделиха истории за най-удивителните и умни неща, които техните котки и кучета са правили.

Първата беше история за тийнейджър, който смуче голям кръгъл карамелен бонбон и внезапно се задави тежко.

Тийнейджърът вече беше започнал да се задушава, първо седна на стол, а след това легна на дивана, опитвайки се да се справи със задушаването. И през цялото това време домашната му котка го наблюдаваше внимателно.

И изведнъж котката се качи на облегалката на дивана и скочи оттам върху корема на момчето. И този тласък беше толкова силен, че принуди заседналото парче да изхвърчи от устата. Тийнейджърът беше спасен!

Друга история разказва за котка и куче, живеещи в една и съща къща. 

Тези животни бяха толкова дружелюбни, че котката започна тайно да отваря хладилника специално за кучето и да му хвърля храна.

Домакиня купи няколко торби с плодове на фермерския пазар и ги остави на верандата. И оттогава всяка сутрин в продължение на две седмици кучето й носеше по една ябълка направо в леглото.

Едно куче открадна голям пакет шоколадови блокчета от кухненския шкаф, разопакова ги и… внимателно постави блокче на всяко легло в къщата. Според собственика кучето явно е решило да сподели находката си с хората, за да могат и те да й се порадват.

„Преди много години имахме две котки в семейството ни“, казва друг потребител, „Един ден, когато всички вечеряхме в кухнята, една котка се приближи до баща ми, застана с предните си лапи в скута му и си протегна муцуната. Всички се засмяхме, като видяхме това голо просене. И никой не забеляза как в този момент втората котка скочи на масата и грабна пилешко бутче. Когато видяхме това, тя вече бягаше, всички бяхме впечатлени от този трик!“

Още една история за две котки, но с различен аспект.

„Имам две дебели, мързеливи котки, които живеят вкъщи. Едната е много привързана и мърка, когато я галят, а втората, на име Шайд, мърка само когато приятелят ми го гали. Той никога не мърка, когато други хора или аз го галим. Но един ден бях много депресирана заради проблема. Лежах депресирана и не исках да ставам от леглото. И тогава усетих как една котка скочи на леглото.

Беше Шейд и той се приближи почти до лицето ми и ме погледна. Протегнах ръка и го погалих, след което той измърка силно. Никога преди не беше мъркал за мен. Сигурно е искал да ме подкрепи, защото е разбрал, че ми е лошо и че се чувствам зле. И наистина се почувствах по-добре. Разбрах, че дори целият свят да е срещу мен, тази котка винаги ще бъде на моя страна.“

Друг потребител каза, че котката му живее в частна къща и се разхожда сама. 
И когато получи някаква рана от бой или някъде другаде, той сам отива при местния ветеринарен лекар.

И че собствениците му дълго време не знаеха нищо за това. 
Те просто забелязваха от време на време, че драскотините на котката са третирани с мехлем или че има обръснати парчета козина, където е поставена интравенозната инжекция. 
По-късно те научиха, че котката им редовно посещава местната ветеринарна клиника.

Следващата история изглежда е за нещо мистично. 

Кучето може да е усетило нещо лошо в мислите на човека. Според потребителя той има голям американски булдог, който е сляп от раждането си. Кучето е много тихо и кротко, разбира се с котки и други кучета, никога не се е държало агресивно с други хора също и обожава 4-годишния син на собственика си.

  Вече няма секс, но се разбирате добре: Имате ли и „синдром на съквартирант“ в романтична връзка~~~~

Но един ден собственикът доведе колега от работа в къщата си по някакъв бизнес. Кучето си играеше на килима в хола и беше весело и безгрижно. Но веднага щом собственикът и неговият колега влязоха в стаята, поведението на кучето се промени драстично. „Ушите му паднаха, опашката му спря да маха, той се превърна в предпазливо и опасно куче.“ И тогава той оголи зъби и изръмжа, гледайки със слепи очи внимателно колегата на собственика на работа.

Точно в този момент от другата стая изтича момченце, син на собственика, след което кучето стана напълно агресивно. Той се втурна към колегата с ръмжене и едва не го ухапа. Собственикът успял да грабне кучето и да го отведе в друга стая. В същото време се чувстваше много неловко, сякаш той беше виновен за лошото възпитание на домашния любимец.

След като колегата си тръгна, собственикът се скара на кучето, все още неразбирайки защо се държи така. Няколко месеца по-късно този колега беше арестуван и вкаран в затвора за притежание на детска порнография на компютъра си. „Възможно ли е кучето ми да е усетило заплаха и да е решило да защити сина ми от този човек? Това е нещо страховито“, пише потребителят.

Друга история разказва за кръстоска между немска овчарка и чау чау. 

Семейството осинови куче от приют имаше и две деца, включително 2-годишно бебе. А в двора имаше голям басейн, който през зимата беше добре покрит отгоре, но все пак имаше известно количество вода.

Един ден, когато никой не забеляза,двегодишното момченце излезе само от къщата и се насочи право към този басейн. Там имаше достатъчно вода, че той щеше да се удави, ако попадне там. Но той не падна, защото на самия ръб кучето го хвана здраво със зъби за ръката и започна да го дръпне от басейна. Чистачката случайно видяла през прозореца на къщата как кучето влачи момчето от басейна и изпищяла. Едва тогава родителите се притекли да помогнат.

  Изчезналият Мартин от Пловдив тръгнал за изпит в Стара Загора, но не се явил

Следващата история също е за куче, което се смяташе за умствено изостанало според кучешките стандарти. 

„Той се провали на всички тестове за „кучешка интелигентност“, което означава, че беше пълен идиот“, пише потребителят за кучето си. Кучето също имаше физически увреждания и куцаше с единия крак.

Един ден лелята и майката на потребителя решили да се разходят в гората и взели кучето си със себе си. Но една обикновена разходка почти се превърна в трагедия, когато жените изгубиха пътя и се изгубиха в гората. В същото време беше горещо и една жена беше в лошо здраве.

И тогава кучето отиде да изведе жените от гората. Той тичаше малко пред тях в продължение на шест мили (почти 10 км) и чакаше, докато изоставаха. Никога не беше ходил на такива места, но няколко часа по-късно безпогрешно доведе жените до къщата.

На снимката е същото „умствено изостанало“ куче

„Моята котка Тафи веднъж открадна парче хляб от кофата за хляб и го завлече в коридора до офиса ми. Тя го остави на пода, седна до мен и започна да чака търпеливо. Тя седеше там напълно неподвижна за вероятно около час и беше нещо плашещо. Но „Тогава една малка мишка излезе иззад шкафа, изтича до хляба и започна да го гризе. И тогава Тафи се втурна към мишката. Това беше котката, която използваше хляб като стръв!“

Друга история разказва за котка, която потребител взел от улицата. 

Котката се превърна в много умно животно. Тогава собственикът му намери цяло котило изоставени котенца в задния си двор и започна да ги храни и построи къща за тях.

  Куче предупредило за пожар,а след това извадило малко дете от огъня:

Една вечер домашната котка дошла до леглото на собственика си и започнала да мяука настойчиво и силно. Стопанинът не му обърна внимание, но котката не спря да мяуче. Когато се приближи за трети път до спалнята и отново започна да мяука, собственикът не издържа и стана от леглото, след което котката го поведе.

Завел го до стъклената врата към задния двор и през нея мъжът видял, че край къщата с котенцата кръжало ято диви миещи мечки. Мъжът избяга навън и прогони миещите мечки. За щастие те все още не бяха имали време да атакуват котенцата, главно благодарение на помощта на котката.

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *