четвъртък , септември 19 2024

„Сърцето ми се сви от болка“: Жена спаси два плъха от смърт в сметище:

Представете си: приближавате се до контейнерите за боклук рано сутринта, прозявайки се, и изведнъж нещо опашато започва да се движи! Първата реакция е да отскочи назад с писък. За някои удрянето на движеща се буца с пръчка също е опция. За щастие, за двамата опашати герои от нашата история, всичко завърши по различен начин.

Жителката на Твер Татяна Борисова спаси няколко домашни плъха – единият бял, другият сив – от едно от градските сметища. Всичко се оказа така.

Рано февруарска сутрин Татяна, майка в отпуск по майчинство, заведе децата на детска градина. На път за вкъщи реших да взема пряк път и да мина покрай местно сметище близо до една от къщите на Мигаловския насип. В чест на честването на 23 февруари боклукът не беше изнесен там: от едната страна имаше планини от отпадъци, от другата имаше голяма локва. Татяна трябваше да спре и да помисли как да преодолее този бастион.

„И тогава разбирам, че сив плъх наднича от торбите, а до него има втори бял“, казва Татяна пред KP-Tver. „Замръзнах, дори исках да изкрещя от изненада. Но тогава започна да ми просветва, че това са домашни плъхове…

Плъховете изглеждаха жални и се скупчиха обречено. Татяна не мисли дълго, реши: децата трябва да бъдат прибрани, иначе ще загинат, горките.

Нека кажем на всички скептици: плъховете, разбира се, са опортюнистични оцелели. Подобно на хлебарки. Но не и у дома. Това са нежни създания. Те също имат характер, но да сравняваш пасюк (див плъх, най-разпространеният у нас) с декоративен плъх е като вълк с пудел. Като цяло нищо добро не ги чакаше опашатите.

  Жена не можеше да забременее 8 години - когато лекарят й показва снимката от ултразвук, тя едва не припада!

„Сърцето ми се сви от болка: в това време оставям домашни плъхове близо до пътя и с огромни локви (там има солидни дупки), до контейнерите за боклук“, продължава Татяна.

– Само час по-късно и кучетата или камионът за боклук щяха да ги пратят на онзи свят… Само си представете картината: осем сутринта е, вече е светло, а аз, ровейки се в купчината за боклук, вземам два плъха от торба! Хората наоколо бяха в шок.

А онлайн история за спасяване на плъхове провокира цяло детективско разследване! Татяна много накратко сподели историята си в една от публичните страници на Твер. Публикацията й получи куп коментари. И един абонат направи екранна снимка на реклама, публикувана на добре позната онлайн платформа: „Ще дам декоративен плъх в добри ръце безплатно.“ На снимката е една и съща двойка: единият е сив, другият е бял. Беше предложено да се вземат плъховете от къщата, до която Татяна намери животните. Явно устройството се е повредило…

За съжаление, Татяна също не можа да задържи двойката плъхове при себе си, въпреки че, признава тя, наистина искаше. Тя обича животните и е отглеждала всякакви домашни любимци: имаше папагали и порове. Но сега вкъщи живеят две котки – беше невъзможно да се постигне споразумение с тези другари.

Уведомяваме всички, които бяха трогнати от нашата история: плъховете намериха дом. Не беше толкова трудно да ги инсталирате. Животните са взети от състрадателна баба, която живее недалеч от Татяна. Заедно с дъщеря си и внучката си тя уреди живота на опашатите животни и сега всичко е наред с плъховете.

  Пет симптома, които показват хламидия при жени и мъже:

Самата спасителка на плъхове призна в разговор с нас, че не смята историята си за толкова специална, за да я разказва пред журналисти. И тя разказа всичко онлайн не заради славата:

  • Общо взето бях готова за подигравки и хейт. Но за мен това нямаше значение. Исках да покажа, че това не трябва да се прави с домашни любимци, които хората купуват сами.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *