четвъртък , септември 19 2024

„Гледа затворената врата и плаче“: Вярно куче чака месец стопаните си, които го изоставиха във входа на къща:

В малкото село Уренгой, разположено на територията на Ямал, се случи сърцераздирателна история.. Местно семейство реши да се премести в града и остави куче, което живя с тях рамо до рамо две години.

Веднъж на улицата, Дружок (това е името на кучето) дълго време не можеше да повярва, че е оставен сам. Цял месец той лежеше до вратата на апартамента,в който някога е бил щастлив.. и се надяваше,че тя ще се отвори. През цялото това време съседи и грижовни хора хранеха Дружка, опитваха се да му дадат любов и грижа, за да освежат по някакъв начин трудното ежедневие.

  • Гледа към затворената врата и плаче. Като цяло той е много готин човек, не може да живее без обич и внимание. Радва се, когато се доближим до него и го погалим”, казва местната жителка Лия .

Осъзнавайки, че кучето трябва да бъде спасено, жителите на Уренгой се обърнаха за помощ към доброволци. След като пристигнаха и се срещнаха с Дружок, зоозащитници го отведоха в центъра за рехабилитация и помощ на животни „Софкин дог“.. Където той остава и до днес.

Но Дружок не само живее в приют, но и чака да се премести в Тюмен .. Доброволци са му намерили ново семейство. Когато момичетата Оля и Катя видяха снимка на кучето в социалните мрежи и научиха за трудната му съдба, веднага решиха, че то ще им стане любимо.

И така, когато изглеждаше, че всички трудности на Дружка са зад гърба му, се появи нова пречка. Нямаше шофьори, които да се съгласят да закарат кучето. Момичетата от Нови Уренгой до Тюмен, така че единственият наличен транспорт за тях беше влакът. Но според закона, за да карате куче с такъв размер,трябва да закупите цялото отделение,което е приблизително 25 000 рубли.

  Ето защо не трябва да публикувате снимки от ваканция:

Северняците нямаха такива пари, затова отново се включиха доброволци. В резултат, благодарение на тяхната активност, необходимата сума беше събрана за няколко дни, а билетът за Дружка беше успешно закупен.

Още на 20 март щастливото куче ще замине с влак за нов живот, където, вярваме, го очакват само радост, щастие и безкрайна любов.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *