четвъртък , септември 19 2024

Защо хората умират с отворени уста? Сестрата открила изумителна причина:

Чудили ли сте се защо хората умират с отворени уста и какво точно се случва с тялото ни в последните мигове от живота?

Сигурно сте виждали поне по филмите как умиращи хора отварят устата си и издишват, преди да затворят очите си завинаги, а има и случаи, когато изплезват език. Защо това е нормално, често срещано явление и какво точно се случва с тялото ни в момента на смъртта, обясни медицинската сестра, която работи в отделението по палиативни грижи.

@hospicenursejulie

Replying to @hawkeyeharris8 why are peoples mouths open during the dying process? #hospicenursejulie #hospice #learnontiktok

♬ original sound – 💕 Hospice nurse Julie 💕

Джули, която обикновено отговаря на многобройни въпроси от своите последователи в профила си в TikTok, като например: Какво вижда, чувства, чува или казва умиращ пациент? Ако се обади на някого, какво помага в тези моменти и други подобни, опита се да обясни цялата ситуация.

„Устата на умиращите обикновено е отворена, защото трябва да участват мускули, за да ги държи затворени.“ Всички тези мускули са отпуснати, така че устните на тези умиращи хора остават отворени. Освен това понякога езиците им „излизат“. Всичко това е съвсем нормално и е признак на дълбока мускулна релаксация и показва, че те са напълно готови да се пуснат и да напуснат този свят“, твърди Джули.

Реакциите на хората

„Истината е, че. „Съпругът ми беше с отворени очи, когато почина, и медицинската сестра ми каза, че това е добър знак“, пише една жена.

  Мама оставя бебе само с тийнейджър – минути по-късно тя вижда снимка, която я оставя без думи

„Това е утешително да знам, благодаря ви“, написа друг.

„След като майка ми почина, лицето й изглеждаше по-младо. Представях ли си това?“, попита един, а Джули отговори:

„Вероятно не. Всичките ни мускули напълно се отпускат, когато умрем. Така че не е нелогично, че изглеждаше по-млада, когато мускулите й се отпуснаха.“

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *