четвъртък , септември 19 2024

Уникален случай,котка храни… вълче/ВИДЕО/:

Оказва се, че котките имат и силен майчински инстинкт!

Уникален случай се случи в зоопарка в Новокузнецк. Тук котка отглежда новородено вълче. Преди половин месец вълчицата роди три малки, но на четвъртия ден отказа да нахрани едното от тях. Тогава котката Маруся се погрижи за сляпото бебе.

Преди две седмици вълчето едва не умря. Персоналът на зоологическата градина видял навреме, че вълчицата изхвърлила бебето настрана. Беше слаб и студен. За да спасят малкото, го доведоха при котката Маруса. Тя живее в местна кухня от няколко години и сега отглежда котенца.

Татяна Фадеева, директор на зоологическата градина: „Казваме, че ако той започне да суче, това означава, че това е всичко. А тя сякаш ни чу и започна да го лиже пред очите ни. Когато я вземем за хранене, тя тича до нас и ни гледа с интерес. Майчинският й инстинкт към вълчето се събуди.

Бебето има ненаситен апетит. Не пуска втората си майка нито денем, нито нощем. Но котката все още няма достатъчно мляко, така че ненаситното животно се допълва с адаптирано мляко от бутилка.

Елена Михайлова, посетител на зоологическата градина: „Странно, учудващо е, че това е котка, а не куче. Вълкът е по-близо до кучето, родството на кучето.

Дори обитателите на зоологическата градина се влюбиха във вълчето тук. Маймуната Валюша гледа бебето с интерес. Птиците слушат внимателно, когато той вие. А котето Степашка се опитва да хване новото си братче за опашката.

Все още не са измислили прякор за бъдещия хищник, но служителите на зоопарка го наричат ​​помежду си Куличик, защото е роден на Великден. Сега той е на малко повече от две седмици и ако котката Маруся го храни толкова време, вълчето ще укрепне и ще се изправи на крака.

  Заровете яйце и банан в градината си и отглеждайте свои собствени растения

Докато Куличик е значително по-слаб от братята си, които са отгледани от вълци, те не се отчайват в зоопарка. Тук вече са се случвали чудеса. Този рис, на име Дуся, някога е бил хранен от куче – кокер шпаньол. Дуся скоро ще стане на годинка. Тя е много кротка и привързана, поздравява хората с мъркането си.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *