петък , септември 20 2024
ИЗТОЧНИК: YOUTUBE/TRULY

Момиче, което е алергично към вода разкри как си взима душ, как пие вода и какво се случва, когато плаче:

Момиче, което е алергично към вода, не излиза от вкъщи без чадър, а също така разкри как си взима душ, как пие вода и какво се случва, когато плаче.

Аквагенната уртикария е състояние, за което се смята, че засяга по-малко от 100 души по света и представлява алергия към вода. То е диагностицирано на 21-годишната Аби, която в изповедта си разкрива как изглежда животът с рядко заболяване, поради което винаги получава един и същ въпрос от хората – “ Как се къпеш?“.

Когато кожата й влезе в контакт с вода, се появяват сърбящи червени петна, които често са толкова болезнени, че Аби едва издържа. За първи път забелязва симптоми, когато е на 16 години. Аманда, нейната майка, дори не можеше да познае какво е: „Бях притеснена, защото не знаех какво е. Като родител винаги се тревожиш, ако нещо не е наред “, каза тя. 

След месеци на медицински прегледи и изследвания Аби най-накрая получи диагноза и научи, че няма лечение.

„Просто се опитах да гледам положително на тази ситуация, защото не искам тя да ме събори“, каза Аби, която изненада родителите и приятелите си с оптимизма си. „Основният въпрос, който хората ми задават, е как се къпя и дали изобщо се къпя. Всичко, което правя, е да почиствам лицето си колкото мога повече и да се опитвам да си измия ръцете възможно най-бързо. 

Всичко това трябва да стане в рамките на пет до десет минути. Когато се къпя, гърбът ми реагира най-силно. Понякога червените петна се появяват и на шията ми. Трудно е да се опише какви са.

  Тези гигантски охлюви изглеждат като Photoshop, но те наистина съществуват:

„Вземам четири антихистамина на ден, за да спра петната и сърбежа. Не винаги помага, но може да ги облекчи. Проблемът се появява и когато плача. Петната се образуват по бузите ми и след това сърбят и болят. Хората трябва да знаят, че се къпя нормално, просто времето, за което се къпя, трябва да е по-кратко“, каза Аби, а на въпрос как пие вода, отговори: „Състоянието ми няма нищо общо. Мога да пия вода, не съм алергичен отвътре.“

Лекарите не знаеха диагнозата

„Не е лесно, когато лекарите ти кажат, че не знаят какво е. После се чудиш как ще разберем диагнозата“, каза майката на Аби. Месеци наред Аби ходи при различни лекари, а след това идва необичаен тест в Лондон. 

„Мама трябваше да ми маже гърба с вода в продължение на 20 минути, след което изчакахме реакцията. Докторът влезе и веднага разбра как кожата ми реагира при контакт с вода. Той ми обясни, че температурата на водата не е от значение, нито напрежението, а самия контакт, когато продължава повече от десет минути“, каза Аби, която никога не излиза от вкъщи без чадър. 

Вижте нейната изповед:

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *