петък , септември 20 2024

Въпреки че мнозина го правят, хората с тези заболявания не трябва да смесват една храна с кафе

Напоследък е популярна тенденцията да се пие кафе заедно с лимон. Мнозина смятат, че тази комбинация работи успешно за премахване на мастните натрупвания от стомаха и отслабване.

Колко здравословно обаче е смесването на тези две храни?

Лимонът е отличен източник на витамин С и флавоноиди – мощни антиоксиданти, които имат благоприятен ефект върху организма. Един лимон съдържа цели 31 милиграма витамин С, което е 51 процента от препоръчителния дневен прием. Яденето на плодове и зеленчуци, богати на витамин С, намалява риска от сърдечни заболявания и инсулт, защитава имунната система и помага в борбата с инфекциите.

Смесването на тази храна с кафе обаче може да бъде много вредно за организма. Една популярна от известно време тенденция гласи, че тази комбинация от храни трябва да се консумира два пъти на ден, дори сутрин на гладно. Освен че е напълно неефективно за отслабване обаче, кафето с лимон е и опасно за здравето, тъй като може да причини лошо храносмилане и стомашни проблеми.

Това не трябва да ни учудва, като се има предвид, че кафето и лимонът са две силни и много агресивни храни за лигавицата и стомаха. Редовната консумация на кафе и лимон на празен стомах може да причини стомашни язви, както и проблеми с хранопровода. Ето защо след известно време може да изпитате киселини, което е един от първите признаци, че нещо не е наред със стомаха и хранопровода. Освен храносмилателни разстройства, тази комбинация не е добра и за зъбния емайл и често може да доведе до високо кръвно налягане и сърцебиене.

  Ето така живея с моите роднини: Обмислям да си сменя телефона и завинаги да ги изхвърля от живота си:

Пиенето на кафе в прекомерни количества причинява дехидратация, световъртеж, главоболие и дори проблеми с усвояването на калций и желязо в организма. Освен това, хора, които вече имат стомашни проблеми и киселини, комбинирането на кафе и лимон може да създаде още по-голям проблем.

Всъщност хората със стомашни разстройства се съветват да намалят до минимум консумацията на кафе и кисели храни, които само дразнят стомашната лигавица. Затова съветът на специалистите е да не практикувате тази тенденция за отслабване, защото последствията могат да бъдат по-големи, отколкото можете да си представите.

Разбира се, ако ви се случи да консумирате кафе и лимон заедно веднъж за дълъг период от време, най-вероятно няма да почувствате дискомфорт. Избягвайте обаче да го правите непрекъснато и за дълъг период от време.

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *