петък , септември 20 2024

Тийнейджърка беше изключена от училище за „нарушение на начина на живот“, след като носеше тениска с цвят на дъгата на рождения си ден:

Частно училище в Кентъки е взривено онлайн, след като са изключили 15-годишна ученичка за „нарушения на начина на живот“ въз основа на публикация на майка й в социалните медии на рождения ден на момичето.

На 15-ия рожден ден на Кайла Кени майка й й подари торта с дъга и я заведе на вечеря с приятели. 

Но когато мама Кимбърли публикува снимка от празненствата онлайн, училището се включи.

Уайтфийлд академия в Луисвил, Кентъки е християнско училище с мисия „да служи на християнските семейства чрез предоставяне на Христово центрирано, библейско образование“, според уебсайта им. Явно Христос, в който вярват, има нещо против дъгите.

Училището има „Ангажимент към семейните ценности“. Твърдят те, и Кодексът за поведение на институцията казва конкретно, че на ученик може да бъде забранено да посещава. Ако води това, което смятат за алтернативен начин на живот. Всъщност те са конкретни,че поведението извън колежа,което е извън вярата на училището в сексуалната ориентация,може да доведе до дисциплина. Семейство Алфорд/Кени не вижда как поведението на Кайла е нарушило това.

Сега 15-годишната носеше риза с дъга на вечерята за рождения си ден, а майка й осигури торта с „разнообразни цветове“. Според касовата бележка от пекарната.

 „Нямаше нищо предвидено с това и дори когато се върнах и взех касовата бележка от пекарната. Не пишеше нищо за представителство,пишеше само различни цветове.“

Когато разговаряше с Wave3 News , Ким каза: „Аз се чувствам съден, тя се чувства съдена; [това е] просто много опустошително за нас.” Кайла посещава Академията Уайтфийлд четири години преди да бъде изключена. Сега тя посещава държавно училище.

  Имах много висока кръвна захар, една баба от село ми препоръча да пия този чай и на шега пробвах, резултатът фрапиращ:

Ръководителят на Whitefield Academy каза пред Courier Journal , че екстремната дисциплина идва след „две години непрекъснати нарушения“. Кимбърли не е знаела за никакви нарушения преди публикацията си в социалните медии, с изключение на инцидент през октомври, при който Кайла е намерена с Juul капсули в раницата си.

По закон училището има право да изключи ученик заради неговата/нейната/тяхната сексуалност поради Наредбата за справедливост на Луисвил, която позволява дискриминация, стига да е по религиозни причини.

През декември Кайла публикува в социалните медии снимка на нечий гръб с нарисувана дъга, заедно с думите „любовта си е любов“.

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *