четвъртък , септември 19 2024

Внимавайте за тях: Това са по-малко известните признаци на рак на гърдата:

Ракът на гърдата остава една от най-сериозните форми на рак при жените. Ракът на гърдата, както много други форми на рак, е лечим, ако се открие в началния стадий на заболяването.

Прочетете по-долу кои са необичайните и по-малко известни признаци на рак на гърдата. Важно е да се разбере, че има цяла поредица от симптоми на рак на гърдата, за да могат да бъдат разпознати навреме и след това да бъдат изследвани навреме.

1. Прибиране на зърното

Вдлъбнатото зърно може да показва раков растеж. В този случай зърната не са насочени навън, а навътре или плоски. Това може да се случи само на едната или и на двете гърди.

Има много причини за това явление, от бактериална инфекция до вроден дефект, но в случай на рак на гърдата зърното внезапно се обръща и може да промени както външния си вид, така и цвета си.

2. Вдлъбнатини по кожата

Вдлъбнатина върху кожата означава, че кожата на брадавицата е като кожата на портокал и след това има напълно различна текстура от нормалната. Това е признак на възпалителен рак на гърдата .

3. Усещане за парене

Ако гърдите ви са топли и подути, това може да означава рак на гърдата. Това чувство е един от класическите признаци на възпалителен рак на гърдата. В същото време гърдата е чувствителна на допир и човек може да почувства остра болка.

4. Секреция от зърната

Секрецията от зърната може да е кървава или да е течност като мляко, дори когато не кърмите. Подобно на други симптоми, секрецията от зърното може да се появи по други причини, но ако продължи дълго време, препоръчително е да посетите лекар и да се изследвате, съветва Times of India .

  Баба и дядо гонят бременна тийнейджърка на студа, години по-късно я молят за помощ:

Говорейки за други признаци на рак на гърдата , трябва да се подчертае, че бучката на гърдата все още е основният индикатор и симптом на този рак. Все пак трябва да се отбележи, че други неща също могат да причинят тези бучки.

„Дори 90% от туморите на гърдата не са ракови. Нераковите аномалии на гърдата включват доброкачествени тумори като фиброаденоми и кисти, както и инфекции“, казва СЗО.

Ракът на гърдата може да се разпространи в други части на тялото. Първото място, където се разпространява ракът на гърдата, са лимфните възли под мишницата. С течение на времето може да се разпространи в белите дробове, черния дроб, мозъка и костите.

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *