четвъртък , септември 19 2024

Полезно е да знаете: Ако имате тези червени точки по тялото си, ето какво трябва да направите:

Много хора не знаят какви са тези червени точки, които се появяват по цялото тяло.

Появяват се предимно при хора над 40 години.

Те изглеждат като млади и непознатата външност е това, което интересува хората. Тези точки всъщност са капилярни разширения, които се появяват поради пропуск в съдовата система.

Цветът им не се променя при натискане, но тъй като се появяват като симптом на кървене, цветът им може да се промени от червен до кафяв с течение на времето. Те са много чести и могат да бъдат признак на различни състояния.

Най-честите причини включват:

– алергични реакции,

-наранявания,

-автоимунни заболявания и

-вирусни инфекции, които застрашават съсирването на кръвта.

Някои учени казват, че тези точки са подобни на разширени вени, а други казват, че това са доброкачествени тумори.

Тези точки не са ракови и няма нужда да се тревожите за тях.

Така че не ги пипайте, защото нищо не може да излезе от тях.

Има две причини, поради които се появява:

Години живот Много хора ги получават след 30 или 40 годишна възраст. Това са предимно много малки точки, които най-често се намират на тялото, ръцете и раменете, а жените могат да ги имат на гърдите. Те се появяват поради промени в кожата и кръвоносните съдове, които идват с възрастта.

Здравословни проблеми или лош начин на живот Ако ангиомът изглежда като петно ​​с кръвоносни съдове, от които кръвоносните съдове се разклоняват, това може да показва проблеми с черния дроб, заболявания на кръвоносната система или хормонален дисбаланс в тялото. Този вид се нарича – арахноидни (паяк) ангиоми.

  Мъж си купи кафе за 0,99 ст. от Фантастико, но щом погледна касовата бележка, се изуми:

Кога да отидете на лекар

Ако забележите, че червената точка неочаквано променя размера, формата си или е започнала да кърви, посетете лекар възможно най-скоро.

Най-добрата превенция на ангиомите е здравословният начин на живот и балансираната диета. Яжте много плодове и зеленчуци и не забравяйте за здравословните мазнини като тези от авокадо и зехтин. Това ще ви помогне да запазите кожата си млада и здрава, съобщава BrightSide.

Дума на експерт

В сайта на поликлиника Полидерма обясняват как възниква и може ли да се премахне.

„Ангиомът се получава от разрастване на кръвоносни съдове, които се обединяват и образуват червеникави образувания, най-често по тялото. Смята се, че заедно с генетиката, женските хормони играят важна роля при жените, въпреки че ангиомите се появяват и при мъжете. Най-често става въпрос за множество ангиоми, а отделните се появяват много по-рядко. Нямат никакъв ефект върху здравето, освен влошаване на естетическия вид.“

Те допълват, че е възможно премахването им с лазер.

„Първоначално след лечението се появява малка коричка или ангиомът придобива черен цвят, а през следващите дни изчезва напълно. Лечението е безболезнено, а по-чувствителните хора могат да почувстват по-малко парене. Въпреки че броят на третиранията зависи от броя на промените, средно са необходими 1 до 2 третирания. Третираните ангиоми изчезват завинаги.”

Прочетете също

Полицаи виждат момчето да играе с окървавени крака – тогава извършват героичното дело:

Много от нас преминават през ежедневието си, затворени в балон от стрес и с пълен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *