четвъртък , септември 19 2024

По-лесно ви е да купите по-голямо количество картофи, но те поникват? Един плод спасява положението:

Лесен трик, за да запазите картофите свежи по-дълго

Картофите определено са един от любимите зеленчуци на много сърби, а как да не бъде, когато може да се яде по няколко начина и не се знае кой е по-вкусен.

Независимо дали обичате варени, картофено пюре или печени на фурна, толкова идеално хрупкав, вярваме, че ще ви хареса да го приготвите, още повече, че приготвянето му не отнема много време.

Като се има предвид, че картофите, като гарнитура, вървят добре с всичко, домакините обикновено ги приготвят често и много от тях купуват по-голямо количество, за да не се налага непрекъснато да купуват повече от тях, още повече че са тежки.

Често обаче се случва да забравим за него или просто да не го използваме дълго време и тогава той започва да никне. За да я запазите свежа възможно най-дълго, използвайте този трик.

Първо, никога не съхранявайте картофите в хладилника, а винаги на сухо и тъмно място и сложете върху тях няколко ябълки. Те ще предотвратят бързото му покълване и така ще ви улеснят при съхранението му.

 

Що се отнася до готвенето, има един начин да го направите по-вкусно. А именно във водата, в която ще варите картофите, трябва да добавите една супена лъжица оцет, две-три цели скилидки чесън и един дафинов лист. Също така не забравяйте да налеете два пъти повече вода, отколкото когато готвите млади картофи.

  Един път уловът му го довел до пълно отчаяние, защото вместо риба изтеглил с мрежите си къс дърво. Но тъгата му не продължила дълго- Рибарят успял да продаде почти веднага дънера за 138 милиона долара уау

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *