четвъртък , септември 19 2024

Възможно ли е да се избегне хъркането? Ето няколко полезни съвета:

Тези, които хъркат от време на време, но още повече тези, които хъркат всяка нощ, трябва да се опитат да разберат какво причинява хъркането, защото то може да е сигнал за здравословни проблеми, които не бива да се подценяват.

В допълнение към изследването, което трябва да се извърши с медицинска подкрепа, за да избегнете хъркането, е възможно да възприемете навици, които засягат начина ви на живот.

Следвайте здравословна и балансирана диета

Много е важно да повлияете на хранителните си навици, за да се опитате да не хъркате. Балансираната и здравословна диета, както и правенето на вечерните ястия по-смилаеми и по-малко обилни, може да помогне за решаването на проблема, пише MSN .

Пазете се от наднорменото тегло

Хората с наднормено тегло трябва да се опитат да го свалят. И не само защото наднорменото тегло може да повлияе негативно на здравето като цяло, но и защото може да насърчи хъркането . А именно мазнините се натрупват не само по корема, но и около гърлото, по езика и небцето, така че дишането става по-уморително.

Увеличете физическата активност

По-интензивната и постоянна физическа активност може да предотврати или ограничи проблема с хъркането. Освен това трябва да избягвате или ограничавате консумацията на алкохолни напитки и пушенето, особено преди лягане.

Избягвайте да спите по гръб

Легналото положение благоприятства хъркането. Поради тази причина е препоръчително да избягвате да заспивате по гръб и да предпочитате други позиции, като например на ваша страна.

  Всеки има карма, според деня, в който е роден: родените на 1, 10, 19, 28 ги влекат новостите и бизнеса:

Прочетете също

Ето защо младите мъже обичат възрастни жени, има поне 5 причини

Обществото ни все още е по-склонно да одобрява връзката между по-възрастен мъж и по-млад партньор, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *